Μαδούρο: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση

Οργισμένα αντέδρασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στην επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων κατά επτά διπλωματικών υπαλλήλων της χώρας του, αναφέροντας ότι η ενέργεια αυτή έχει στόχο την ανατροπή της σοσιαλιστικής κυβέρνησής του.

 

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, που αντιπροσωπεύει την ιμπεριαλιστική ελίτ των ΗΠΑ, αποφάσισε προσωπικά να αναλάβει το καθήκον να ρίξει την κυβέρνησή μου και παρεμβαίνει στη Βενεζουέλα για να την ελέγξει», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο πρόεδρος Μαδούρο.

 

«Αυτός είναι ο λόγος που έλαβαν το σημερινό μέτρο», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στην πρώτη του αντίδραση στις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον των επτά αξιωματούχων της χώρας του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν επίσης ότι το κράτος της Νότιας Αμερικής αντιπροσωπεύει απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

 

Συνεχίζοντας ο Μαδούρο χαρακτήρισε «ήρωες» τους επτά αξιωματούχους και αφού τους συνεχάρη ανέφερε ότι «είναι τιμή να είναι στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων». Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι διορίζει ως υπουργό Εσωτερικών τον Γκουστάβο Γκονζάλες τον οποίο η Ουάσιγκτον κατηγορεί για συνενοχή στη βία κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών τοποθετώντας τον και στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων.

 

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε επίσης ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να διευρύνει τις εξουσίες του για τη «διατήρηση της ειρήνης» και την «καταπολέμηση του ιμπεριαλισμού» αφότου η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε τη Βενεζουέλα απειλή για την εθνική ασφάλεια της και επέβαλε κυρώσεις σε επτά αξιωματούχους της χώρας αυτής.