Ο Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί: Πρέπει να καταβάλετε προσπάθειες για να λάβετε χρήματα

Νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα απηύθυνε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Ecofin στις Βρυξέλλες.

 

«Εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, οι αγορές θα χάσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε ότι «η χώρα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν καταβάλει προσπάθεια».

 

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα πρώτα θα πρέπει να έλθει σε συμφωνία με τους θεσμούς σε σχέση με την επίτευξη των όρων του μνημονίου και μετά θα εκταμιευτεί η βοήθεια προς την Αθήνα.

 

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει πρόσθετες πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ότι ο Ελληνας υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο μόνος μεταξύ των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που θεώρησε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος, ενώ σχολίασε ότι «ο Βαρουφάκης έχει διαφορετική μορφή επικοινωνίας – αποκόμισα “λανθασμένη εντύπωση” τού είπα ότι αυτή η μορφή επικοινωνίας ήταν “νέα” για μένα».

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικός ανέφερε ακόμη «ότι έπρεπε να πείσω την Bundestag να συμφωνήσει για την τετράμηνη ελληνική πράταση. Ήταν ένα δύσκολο έργο. Είμαι ο υπεύθυνος υπουργός για αυτό», πρόσθεσε.

 

Δείτε επίσης:

Σόιμπλε: Πρώτα θα τηρήσετε τους όρους του μνημονίου και μετά θα πάρετε λεφτά!