Προκαλεί πάλι ο αρχισυντάκτης της Bild – Πουλήστε για να ξεχρεώσετε

Αμετανόητος για τις προτροπές του η Ελλάδα να πουλήσει τον Παρθενώνα, εμφανίζεται ο αρχισυντάκτης της γερμανικής Bild.

«Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι τόσο εξωφρενική πρόταση σε μια κρίση χρέους. Τι κάνεις όταν χρωστάς; Πουλάς», δηλώνει ο Γιούλιαν Ραΐχελτ, μιλώντας στην εκπομπή «360 μοίρες» του Alpha.

Ο αρχισυντάκτης της Bild εμφανίζεται υπέρμαχος της λύσης των ιδιωτικοποιήσεων, τονίζοντας πως «εμείς εννοούμαι την ιδιωτικοποίηση και πιστεύω ότι όλες οι επιλογές πρέπει να είναι ανοιχτές».

Ερωτώμενος πώς θα ένιωθε εάν αυτό συνέβαινε στο Βερολίνο, αν η Πύλη του Βραδεμβούργου πωλείτο σε ξένη εταιρία διαχείρισης, ο Ραΐχελτ απαντά πως η Πύλη είναι δημόσιο μνημόνιο που μπορεί να επισκεφτεί ο οποιοσδήποτε χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. «Δεν είμαστε σε κατάσταση που αυτό θα έπρεπε να αλλάξει», τονίζει.

Αναφορικά, με το πρωτοσέλιδο της Bild που καλούσε τους γερμανούς βουλευτές να πουν «Όχι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, ο αρχισυντάκτης εξηγεί πως «υπάρχει ξεκάθαρο χάσμα μεταξύ αυτού που συνέβη στο κοινοβούλιο και της γνώμης των πολιτών».

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Θέλαμε να το εκφράσουμε αυτό και το κάναμε με τη λέξη “όχι”», εξηγεί.