Σκληρή επίθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στον Βαρουφάκη

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσαν με ανακοινώσεις τους η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

 

Ειδικότερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο κ. Βαρουφάκης μόνος του γελοιοποιεί τη χώρα. Τα τελευταία δύο χρόνια, η τρόικα ερχόταν μόνο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν επισκεπτόταν τα υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Σαμαρά ξεπερνούσε στόχους, έφερνε αποτελέσματα και απέρριπτε νέα μέτρα που ζητούσε η τρόικα. Τελείωνε οριστικά με την τρόικα και δεν την βάφτιζε «Brussels Group».

 

«Η συγκυβέρνηση υπέγραψε την πρόοδο που πέτυχε η προηγούμενη, αναγνώρισε τα επιτεύγματά της και στηρίχτηκε σε αυτά. Τώρα θα δούμε ποια μέτρα θα δεχτεί, ποια πρόοδο θα κάνει και ποιους στόχους θα ξεπεράσει. Και τότε οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν…», σημείωσε ο κ.Καραγκούνης.

 

ΠΑΣΟΚ: Νάρκισσος, χωρίς αίσθηση ευθύνης

«Υπάρχουν πολιτικές συμπεριφορές που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι και γραφικές και επικίνδυνες ταυτόχρονα. Aυτή είναι η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη που ενεργεί σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε και τον ανέχεται» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

 

Τού καταλογίζει ότι ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του «περιέπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του», αντί, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, «να προσπαθήσει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση που προστατεύει το εθνικό συμφέρον και δίνει κάποια στοιχειώδη προοπτική».

 

«Όλοι ήσαν “προσκυνημένοι”, “υποτεταγμένοι”, έτοιμοι να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης!» συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «αυτά λέει ο υπουργός Οικονομικών:

 

– που υπέγραψε την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του προγράμματος / μνημονίου, χωρίς έγκριση της Βουλής και τώρα κρύβει το κείμενο που υπέγραψε από τη Βουλή και ιδίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

– που του πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του ΤΧΣ και τα έθεσαν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF,

– που εκλιπαρεί κάθε εβδομάδα την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι για μια μικρή αύξηση του ELA και οδηγεί σε αδιέξοδο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,

-που πήγε τη χώρα πίσω, βαθύτερα στο τρέχον μνημόνιο και μετά στο μνημόνιο 3,

– που επιδείνωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

 

Αυτά λέει ο υπουργός που εγκατέλειψε μέσα σε λίγες ημέρες την προσπάθεια παραμετρικής βελτίωσης του χρέους, δηλαδή την αξιοποίηση των αποφάσεων του 2012».

 

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη ότι «μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα».

 

Υπογραμμίζει «βαυκαλίζεται» πως κάνει διαπραγμάτευση «αντί με συστολή να μελετήσει το πώς έγινε η πραγματική διαπραγμάτευση υπό τραγικές συνθήκες, διαπραγμάτευση που έφερε το πιο ευνοϊκό δάνειο που έχει λάβει ποτέ χώρα, μαζί με το μεγαλύτερο κούρεμα και τη ριζικότερη αναδιάρθρωση χρέους στα διεθνή χρονικά».