Σακελλαρίδης: Tο θέμα της ρευστότητας θα τεθεί στη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα

«Στη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα προφανώς και θα τεθεί το θέμα της ρευστότητας» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

Ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον AΝΤ1 ανέφερε ότι: «Είναι θετικό βήμα… Θα είναι μια συνάντηση ουσίας, και όχι επικοινωνιακή για να βγάλουν κάποιες φωτογραφίες στο Βερολίνο» 

 

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε, όπως και στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, θα εμμείνει στο θέμα της τήρησης των συμφωνηθέντων στο Eurogroup στις 20 Φλεβάρη. «Θα εκθέσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για να πάρει ανάσα ο ελληνικός λαός» συμπλήρωσε.

 

Διευκρίνισε ότι δεν επιβεβαιώνει σημερινό δημοσίευμα ότι ο πρωθυπουργός έχει στείλει επιστολή στην Γερμανίδα καγκελάριο και στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

 

Όσον αφορά το δημοσίευμα του Spiegel περί περιορισμών στις τραπεζικές καταθέσεις, απέκλεισε κατηγορηματικά ότι υφίσταται τέτοιο θέμα, υπογραμμίζοντας πως ούτε από η ελληνική ούτε η γερμανική πλευρά ήταν διατεθειμένη να θέσουν τέτοιο ενδεχόμενο. «Μόνο κακό δημιουργούν αυτά τα σενάρια» τόνισε.