Χιονίζει στην Ορεινή Σερρών – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Στα άσπρα ντύθηκε το μικρό χωριό Ορεινή του δήμου Σερρών, καθώς από νωρίς το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους, οι νιφάδες του χιονιού. 

 

Από τη χιονόπτωση, μέχρι αυτήν την ώρα, δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στην συγκοινωνία των οχημάτων, ενώ το χιόνι έχει ξεπεράσει τα είκοσι εκατοστά.

Διακοπές κυκλοφορίας παρατηρούνται σε σημεία του οδικού δικτύου, κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω υπερχειλίσεων υδάτων, κατολισθήσεων και καθιζήσεων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Σε ορισμένα σημεία, η κυκλοφορία γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δείτε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους:

 

 

  • Διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης – συσσώρευσης υδάτων – κατολισθήσεων – χιονοπτώσεων

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις ποταμών: Ηφαίστου (περιοχή Μεσοχωρίου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκό), Ιμέρου (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τρελοχείμαρρος (περιοχή Κάλχα), Λίσσος (περιοχή Ποντικόρεμα), Έβρενου (περιοχή Ιασίου) και Αετοκορυφή (περιοχή Διώνης), η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Επ. Ο. Καλλυντηρίου – Οργάνης, λόγω καθίζησης.

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από σύνορα Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ
Λόγω κατολίσθησης στο 474ο χλμ. (ρεύμα προς Ξάνθη) της Εγνατίας Οδού, διεκόπη η κυκλοφορία (από Α/Κ Αγ. Σίλα έως Α/Κ Άσπρων Χωμάτων), η οποία διεξάγεται μέσω πόλεως Καβάλας. [Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ε. Ο. Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από 11ο έως το 21ο χλμ. (μέσω Κορομηλιάς), διεκόπη η διέλευση βαρέων οχημάτων (άνω των 12 τόνων), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, η κυκλοφορία των οποίων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), λόγω κατολισθήσεως, από το 28ο έως το 35ο χλμ.

Δ.A. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από 18ο έως το 30ο χλμ., διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω κατολισθήσεων στο 20ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.A. ΛΑΡΙΣΑΣ 
Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Τιταρήσιου, στο 3ο χλμ. της Επ. Ο. Αμπελώνα – Δελερίων, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Δ.A. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λόγω καθίζησης της γέφυρας «Πετρωτού», στο 50ο χλμ. της Επ. Ο. Μουζακίου – Αργιθέας, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. [Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.A. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Λόγω φθοράς γέφυρας «Αυλακίου», η κυκλοφορία διεξάγεται από τη γέφυρα της «Τατάρνας». [Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.A. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας, στο 2ο χλμ., λόγω καθίζησης οδοστρώματος η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. [Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

 

 

  • Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.A. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας, από 11ο έως 25ο χλμ. 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από 20ο έως το 28ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.A. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κατά τις νυκτερινές και πρωινές ώρες η κυκλοφορία διεξάγεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ακόλουθα σημεία:
Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 13ο έως 61ο χλμ (θέση Τύμπανος)
Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος)

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr