Απευθείας διάθεση προϊόντων από τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα

Από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα θα διατίθενται προϊόντα, όπως απορρυπαντικά, από τους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και αλληλέγγυους, οι οποίοι αγωνίζονται να κρατήσουν όρθιο το εργοστάσιό τους μέσω της αυτοδιαχείρισης.

Η εργοδοσία, οικογένεια Φιλίππου, οφείλει μισθούς πολλών μηνών στους εργαζόμενους, αλλά έχει συμμάχους στην πολιτική εξουσία και στη Δικαιοσύνη και επιχειρεί να πουλήσει τη βιομηχανική εγκατάσταση που βρίσκεται στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης για να αποσπάσει και άλλα κέρδη.

 

Οι εργαζόμενοι επί σχεδόν δύο χρόνια αυτοδιαχειρίζονται το εργοστάσιο σε ένα παράδειγμα άξιο προς μίμηση στον υπόλοιπο κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει διάφορες δραστηριότητες με κορύφωση τη σημερινή Ημέρα διάθεσης αλληλέγγυων προϊόντων σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Πάτρα. 

Θεσσαλονίκη: Από τις 11.00 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους
Αθήνα: στην πλατεία Καπνικαρέας, 12:00 – 18:00. 
Πάτρα: 18.00 πλατεία Όλγας
 

Ηδη, μια σειρά οργανώσεων σε όλο τον κόσμο έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους της Βιο.Με. 

 

Στις 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο για την εκποίηση του οικοπέδου της Φίλκεραμ-Johnson, μητρικής εταιρίας της Βιο.Με. Στο οικόπεδο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η Βιο.Με. Μια θετική απάντηση του δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για να πωληθεί το σύνολο του οικοπέδου και αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι της Βιο.Με. θα πρέπει να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο. Την ημέρα εκείνη θα πραγματποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στο δικαστήριο Θεσσαλονίκης προς τους εργαζόμενους. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr