Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

Aποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, οι οποίοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

Ο Γιάννης Λαγός εξερχόμενος, δήλωσε μέσα από το αυτοκίνητο, «Χρυσή Αυγή, γερά δυνατά, όλα καλά θα πάνε».

 

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου τόνισε ότι ο πελάτης του θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι θα δικαιωθούνε. Πρόσθεσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό.

 

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «μετά από 18 μήνες παράνομης κράτησης που διατάχθηκαν με ανυπαρξία στοιχείων και με την κάλυψη του γεγονότος ότι οι ανακριτές δεν οφείλουν να τεκμηριώσουν την κρίση τους, οι Συναγωνιστές είναι ελεύθεροι. Παρόλα αυτά οι απεχθείς περιοριστικοί όροι παραμένουν, αφού το καθεστώς φοβάται την φωνή της Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής».

 

Την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Λαγού είχε διατάξει το Συμβούλιο Εφετών, λόγω λήξης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης.

 

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πλέον τίθεται σε ισχύ. O κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μετάβασης στη Βουλή. Επιπλέον του επιβάλλεται και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

 

Στον Γ. Λαγό επιβλήθηκε επίσης περιορισμός κατ’ οίκον, επίσης με δικαίωμα μετάβασης στην Βουλή αλλά και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

 

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί με όρους και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έχει ήδη εκδοθεί.