Οι φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους

Τα 178 εκατομμύρια ευρώ που κουρεύτηκαν με το psi από τα αποθεματικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ διεκδικούν τώρα οι φοιτητές από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους της Ελλάδας, οι οποίοι έκαναν πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Μόνο που ο υπουργός έλειπε στη βουλή και οι φοιτητές έμαθαν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών πως “λεφτά δεν υπάρχουν”.

 

“Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα λόγω έλλειψης αιθουσών. Στο τμήμα των Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικού, οι περισσότερες αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες κι έτσι στριμωχνόμαστε σε μικρούς χώρους. Αντίστοιχη είναι η κατάταση στο κτίριο των Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών. Οι προυπολογισμοί των τμημάτων είναι πετσοκομένοι’ λέει στο Radio1d.gr η Αντιπρόεδρος του ΦΣ Νηπιαγωγών Σοφία Σταθούλια. Μόνο που την ίδια απάντηση ότι δηλαδή ‘δεν υπάρχουν χρήματα” έλαβαν προηγούμενα και από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που έδωσαν την Πέμπτη συνέντευξη τύπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις καθώς δηλώνουν πως “η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Παιδείας συνεχίζεται με την τοποθέτηση σεκιουριτάδων στα Πανεπιστήμια”.  

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr