Η Bild προκαλεί τους Γερμανούς βουλευτές: Θα ψηφίζατε τρίτο πακέτο για την Ελλάδα;

Πρωτοφανή εκστρατεία κατά της Ελλάδας και επηρεασμού των Γερμανών βουλευτών και παρέμβασης στις πολιτικές διεργασίες έστησε η εφημερίδα Bild, γνωστή για την ανθελληνική της ρητορική.

 

Η εφημερίδα έστειλε στο σύνολο των 600 βουλευτών της Bundestag ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο τους καλούσε να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

 

– Θα ψηφίζατε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα;

 

Κάτω από το ερώτημα υπήρχε η υποσημείωση ότι «μέχρι στιγμής έχουμε δώσει 71 δισ. ευρώ, δηλαδή από 850 ευρώ ο κάθε Γερμανός πολίτης», ενώ υπενθυμίζεται στους βουλευτές το άρθρο του Συντάγματος που λέει ότι οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν κατά συνείδηση.

 

Την πρόκληση αυτή αποκάλυψε η βουλευτής των Πρασίνων Ταμπέα Ρέσνερ, η οποία έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: «Η Bild έστειλε σε όλα τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου ένα ερωτηματολόγιο για την Ελλάδα. Τώρα ρωτάω κι εγώ κάτι την Bild. Θα σκεφτώ και μετά θα ψηφίσω. Απ’ ότι ξέρω δεν συζητείται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Θα ήθελα να ξέρω αν η Bild σκόπιμα στιγματίζει έναν ολόκληρο λαό και θέλω να μου το δικαιολογήσετε.

 

» Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων η καμπάνια σας αυτή είναι πολιτκή και όχι σύμφωνη με τις ηθικές αρχές της δημοσιογραφίας.»

 

Η ίδια στο τέλος λέει ότι θα προτείνει στη Bild να στείλει τα ερωτήματα όχι μόνο στην Ενωση των Γερμανών Συντακτών, αλλά και στον Γενς Μέρμαν, ο οποίος έκανε τη γνωστή φάρσα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλάζοντας το επίμαχο βίντεο με την άσεμνη χειρονομία και παρουσιάζοντάς το στην τηλεοπτική εκπομπή του.