Με περικοπές στις εκδρομές η αναπλήρωση των μαθημάτων

Δεν θα κάνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα οι μαθητές που συμμετείχαν σε καταλήψεις, και οι χαμένες ώρες θα αναπληρωθούν με περικοπή εκδρομών, περιπάτων και αξιοποίηση άλλων εορτών.

 

Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της διδακτέας ύλης με τους παραπάνω τρόπους παρέχεται επιπρόσθετα η δυνατότητα αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας με αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος.

 

Αυτά αναφέρονται σε εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, ενώ την ίδια ώρα οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ζητούν να αποποινικοποιηθούν οι μαθητικές καταλήψεις.

 

Το υπουργείο Παιδείας θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο, με το ακόλουθο περιεχόμενο: Περικοπή περιπάτων και εκδρομών. Περιορισμός των πολυήμερων εκδρομών και αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

 

Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ με επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Παιδείας ζητά να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μηνών για τους «καταληψίες» μαθητές και το Προεδρικό Διάταγμα για την αναπλήρωση των ωρών, καθώς, όπως αναφέρουν, ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι αρμόδιος να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την κάλυψη των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν.