Συλλυπητήρια μηνύματα Παυλόπουλου, Τσίπρα, Σαμαρά για την αεροπορική τραγωδία

Τη βαθιά θλίψη των Ελλήνων για την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε την Τρίτη στη Νότια Γαλλία εξέφρασαν με συλλυπητήρια μηνύματά τους προς τη Γερμανία και την Ισπανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Συλλυπητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ και τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Με βαθύτατη λύπη πληροφορήθηκα το τραγικό γεγονός της συντριβής του γερμανικού επιβατικού αεροσκάφους, που συνέβη σήμερα το πρωί στη νότιο Γαλλία και στοίχισε την ζωή πολλών Γερμανών πολιτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μικρά παιδιά.

»Στις στιγμές αυτές βαρύτατου πένθους για την χώρα σας επιθυμώ να σας εκφράσω, εκ μέρους του Ελληνικού Λαού και εμού προσωπικώς, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την συμπάθειά μου προς τις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Γερμανό ομόλογό του.

Ανάλογο είναι και το μήνυμα του κ. Παυλόπουλου προς τον βασιλιά της Ισπανίας: «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που έγινε  σήμερα το πρωί στη νότιο Γαλλία και στοίχισε την ζωή σε μεγάλο αριθμό Ισπανών πολιτών.

Στις στιγμές αυτές πένθους για την χώρα σας επιθυμώ να σας εκφράσω, εκ μέρους του Ελληνικού Λαού και εμού προσωπικώς, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την συμπάθειά μου προς τις οικογένειες των θυμάτων».

Την βαθιά θλίψη του για το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη στη Νότια Γαλλία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι τηλεφώνησε στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του και έκανε λόγο για μια τραγωδία για όλους, και όχι μόνο για τους λαούς της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Συλλυπητήριες επιστολές, για τα θύματα του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στη Νότιο Γαλλία, απέστειλε στην καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Τη βαθύτατη λύπη του και τα συλλυπητήριά του για το τραγικό αεροπορικό συμβάν με τους 150 νεκρούς του Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις, εξέφρασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.