Η κακοκαιρία ματαίωσε την παρέλαση σε Τρίπολη, Σπάρτη και Άργος

Δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Άργος και το Λεωνίδιο, αφού οι κακές καιρικές συνθήκες με την συνεχή βροχόπτωση και το κρύο, ανάγκασαν τις αρχές να πάρουν αυτή την απόφαση.

 

Επίσης λόγω της κακοκαιρίας στο Ναύπλιο, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή των μαθητών και παρέλασαν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ στην Καλαμάτα δεν συμμετείχαν στην παρέλαση τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

 

Εκείνο όμως που εντυπωσίασε και χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο που παρακολούθησε την παρέλαση στην Καλαμάτα, ήταν οι μαθητές του 1ου γενικού λυκείου της πόλης, που στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του «bullying» και τιμώντας την μνήμη του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, παρέλασαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια.

 

Ο υπουργός αναπληρωτής για θέματα διαφάνειας Παναγιώτης Νικολούδης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Σπάρτη, με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι, «το να βρίσκεσαι στην Σπάρτη και μόνο, σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα το μήνυμα από τη Σπάρτη είναι ενότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία».