Σακελλαρίδης: Δεν θα πάρουμε μέτρα που επηρεάζουν το εισόδημα των Ελλήνων

«Βρισκόμαστε στη φάση, που η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμάσει αυτή τη στιγμή το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα καταθέσει στο Eurogroup. Περιλαμβάνει βασικές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και κάποιες βασικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο να πάρει ανάσα και η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία να επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Βήμα FM καιεξηγώντας τις θέσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, πρόσθεσε:

 

«Σίγουρα, στο επίπεδο του ασφαλιστικού δεν συζητάμε αυξήσεις ορίων ηλικίας στα 67. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν σε σημαντικά ζητήματα και σε σχέση με το φορολογικό πλαίσιο, με ζητήματα φορολογικής διοίκησης, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη εισπραξιμότητα εσόδων… Δεν είναι στους σκοπούς της ελληνικής κυβέρνησης να μιλήσει για άλλες κλίμακες στον συντελεστή του ΦΠΑ».

 

Για την τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group και το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ είπε: «Υπάρχουν γραφειοκρατικές ερμηνείες και αγκυλώσεις, οι οποίες δεν επέτρεψαν την άμεση εκταμίευση ενός ποσού, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νέο δάνειο… Θέλουν να ληφθεί η απόφαση από το ΔΣ του EFSF. Όταν ληφθεί η απόφαση από το ΔΣ του EFSF πιστεύω δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα επιστρέψουν τα χρήματα αυτά στο κάτοχό τους».

 

Σε ερώτηση για την παρέλαση και τα συνθήματα των ΟΥΚ είπε ότι τον ενόχλησαν «τα διάφορα συνθήματα που ακούστηκαν από διάφορες ομάδες παρελαυνόντων- δεν ξέρω από ποιους ήταν» και επισήμανε: «Τέτοια συνθήματα είναι καταδικαστέα από την ελληνική κυβέρνηση και προφανώς φαντάζομαι και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν τα απαραίτητα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια πράγματα».

 

Τέλος, για την υπόθεση Κατρούγκαλου τόνισε πως ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δώσει ο ίδιος τις απαντήσεις, «για τις οποίες είναι καλυμμένος από όλες τις πλευρές, επομένως για την ελληνική κυβέρνηση δεν τίθεται κανένα ζήτημα για τον κ. Κατρούγκαλο».