Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι παραιτείται ο Βαρουφάκης

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί, δήλωσαν την Παρασκευή δύο αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα στην γερμανική εφημερίδα Bild.

 

«Δεν ισχύει τίποτε από αυτά, ούτε κατά διάνοια», δήλωσε στο Reuters το ένα από τα δύο κυβερνητικά στελέχη.

 

Η online έκδοση της Bild ανέφερε σήμερα, επικαλούμενη πηγή της ελληνικής κυβέρνησης, ότι είναι θέμα χρόνου να παραιτηθεί ο Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι η απόφαση είναι ειλημμένη.

 

«Πρώτα ήταν ο κουλ υπουργός. Μετά ήταν ο ψεύτης υπουργός. Τώρα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μάλλον λέει να πηγαίνει», γράφει η εφημερίδα, συνεχίζοντας την προσπάθεια αποδόμησης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

 

Η εφημερίδα αναφέρεται στη περιβόητη φωτογράφηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο «Paris Match», αλλά και στις selfies που έβγαλε στη Κρήτη, στις 25 Μαρτίου, υποστηρίζοντας πως αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα τον έχουν φέρει σε ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα, παρότι κάτι τέτοιο έχει διαψευσθεί πολλές φορές από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 

Από το νέο δημοσίευμα της Bild δεν λείπει φυσικά η περιβόητη χειρονομία του Βαρουφάκη και όπως αναφέρει:«Μάλιστα από την στιγμή που ο κ. Βαρουφάκης δεν είπε όλη την αλήθεια για την υπόθεση με το μεσαίο δάχτυλο πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν χαρακτηριστικά ”Ο άνθρωπος δεν μαζεύεται”».

 

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τέλος τις κακές σχέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Σόιμπλε και επικαλούμενη κυβερνητική πηγή αναφέρει: «Είναι θέμα χρόνου ο Βαρουφάκης να αποχωρήσει. Αυτό έχει τελειώσει. Έτσι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις με την ΕΕ και την Γερμανία».