«Όχι» σε αποζημιώσεις στην Ελλάδα λέει το 78% των Γερμανών

Αρνητικοί στην καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα τάσσεται το 78% τωμ Γερμανών, ενώ τα ποσοστά υπέρ του Grexit, αν και υψηλά -45%- παρουσιάζουν πτωτική τάση, σε σχέση με το 52% που ανερχόταν πριν από δύο εβδομάδες.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Politbarometer» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF, στο ερώτημα «πρέπει η Ελλάδα να λάβει αποζημιώσεις για τα εγκλήματα κατά την περίοδο των Ναζί;» «ναι» απαντούν μόλις 15% των ερωτηθέντων, «όχι» 78% και «δεν ξέρω» 7%.

 

Οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας κρίνονται «καλές» από το 33% και «κακές» από το 63%, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για τις προοπτικές τους, 20% θεωρούν ότι θα βελτιωθούν, 58% ότι θα μείνουν ως έχουν και 17% ότι θα επιδεινωθούν.

 

Σε ερώτηση εάν «πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να συμμετέχει στο ευρώ» «ναι» απαντούν 49% των ερωτηθέντων και «όχι» 45%. Στην προηγούμενη μέτρηση τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 40% και 52%.

 

Σε ό,τι αφορά το εάν «θα υλοποιηθούν τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί» με την Ελλάδα, σε ποσοστό 22% απαντούν καταφατικά, ενώ 75% απαντούν αρνητικά.

 

Επίσης, το 63% των πολιτών χαρακτηρίζουν κακές» τις ελληνογερμανικές σχέσεις.