Βόμβα από Bild! Η Ελλάδα μας κοροϊδεύει – Παρουσίασε τη λίστα στα Ελληνικά

Ευκαιρία για ένα ακόμη δηκτικό σχόλιο βρήκε η γερμανική εφημερίδα Bild, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η ελληνικη πλευρά έστειλε τη λίστα των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων μέσω tablet και στα ελληνικά.

 

Οι Έλληνες κοροϊδεύουν τους Ευρωπαίους με τις μεταρρυθμίσεις, γράφει η γερμανική εφημερίδα “Bild” σχολιάζοντας πικρόχολα πως η λίστα έχει παρουσιαστεί στους εταίρους μέσω tablet στην ελληνική γλώσσα.

 

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: «από τις αρχές Απριλίου, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της. Μόνο η βοήθεια της ΕΚΤ που δεν έρχεται όμως θα μπορούσε να την αποτρέψει από την χρεοκοπία. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να παίζει πόκερ και μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει καμία χρηστική λίστα μεταρρυθμίσεων που θα της εξασφάλιζε περαιτέρω οικονομική βοήθεια».

Η εφημερίδα “Bild” σχολιάζει πως η λίστα των μεταρρυθμίσεων έχει παρουσιαστεί στους Ευρωπαίους εταίρους με ηλεκτρονική μορφή κινητών συσκευών μέσω iPad και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα. Για την γερμανική εφημερίδα που επικαλείται Ευρωπαίο διπλωμάτη, που δεν κατονομάζεται, η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις είναι ασαφής και αναξιόπιστη.

Πάντως σε σημερινή συνέντευξή του στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας δήλωσε ότι είναι ψέμματα αυτά που γράφει ο γερμανικός Τύπος για τη λίστα.

 

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα δεν έχει στείλει ακόμη τη λίστα

 

«Πρέπει να περιμένουμε την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσει μια αναλυτική λίστα με μεταρρυθμιστικά μέτρα τα οποία θα είναι κατάλληλα για συζήτηση με τους θεσμούς και αργότερα με το Eurogroup», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Μάρτιν Γιάγκερ, ενώ επισήμανε ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα. 
 

Την ίδια στιγμή, πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι ίσως υπάρξει Euroworking Group για την Ελλάδα πριν το Πάσχα. 

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσει για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Οι ίδιοι αξιωματούχοι θεωρούν πάντως ελάχιστα πιθανή μια συνεδρίαση του Eurogroup πριν από τα μέσα Απριλίου προκειμένου να εγκριθεί νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν, εξάλλου, τόσο η WSJ όσο και το Reuters, επικαλούμενοι Ευρωπαίους αξιωματούχους με γνώση των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται στο Brussels Group, οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι ελληνικές προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι τόσο λεπτομερείς, ώστε να ικανοποιήσουν τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, καθιστώντας πιθανότερο ότι η Αθήνα θα χρειασθεί να περιμένει αρκετές ακόμη εβδομάδες για να λάβει την πρόσθετη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Reuters, «η Ελλάδα δεν υπέβαλε μια λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή. Παρουσίασαν απλά μερικές ιδέες το Σαββατοκύριακο. Οι συζητήσεις από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στόχευαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να προετοιμάσει μια λίστα για τη Δευτέρα». 

«Όπως είναι αυτή τη στιγμή, έχουν έλλειψη λεπτομέρειας και θα απαιτηθεί πολλή περισσότερη τεχνική δουλειά ώστε να μετασχηματιστούν σε κάτι επαρκώς κατανοητό και αξιόπιστο το οποίο να μπορεί πάει σε επίπεδο Eurogroup», σημείωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.