«Εγώ έδωσα στη Σταμάτη το κλειδί για να αποδράσει»

Την συνδρομή της στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο ομολόγησε στις αστυνομικές Αρχές μία 46χρονη, η οποία προσήχθη το Σάββατο στην Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής.

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με την απόδραση, προσήχθη η 46χρονη προκειμένου να εξεταστεί.

 

Η γυναίκα εξεταζόμενη ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στην Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει.

 

Συγκεκριμένα, όπως είπε, επειδή την λυπήθηκε γιατί ήταν σε κακή κατάσταση, πριν από τρεις μήνες της παρέδωσε το κλειδί του λουκέτου της μπαλκονόπορτας του θαλάμου όπου νοσηλευόταν, απ’ όπου και έφυγε.

 

Στην συνέχεια η 46χρονη την παρέλαβε με το αυτοκίνητο της και την μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρης της, όπου την παρουσίασε ως μια φίλη της που είχε προβλήματα και την φιλοξένησαν.

 

Σε βάρος του νεαρού ζευγαριού δεν προκύπτουν στοιχεία για ανάμειξη στην υπόθεση, καθώς όλοι λένε πως δεν γνώριζαν ποια ήταν η φιλοξενούμενη.

 

Τελικά η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε και τηλεφώνησε στον συνήγορό της, μέσω του οποίου έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο που βρισκόταν και την παρέλαβαν, για να γυρίσει τελικά πάλι στο Δρομοκαΐτειο.

 

Μετά την εξέταση της η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.