Βουλγαρία: Σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 06 Απρ 2015 - 11:33

Τελευταία Ενημέρωση: 11:33

Άνοδος της στάθμης των υδάτων των ποταμών στη Βουλγαρία αναμένεται σήμερα και αύριο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, το οποίο συγκρότησε επιχειρησιακή μονάδα, έτοιμη να αναλάβει δράση για τον περιορισμό κινδύνου πλημμυρών και άλλων καταστροφών.

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιτηρούν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στους ποταμούς Ίσκουρ, Τούντζα, Έβρο, Άρδα, Νέστο και Στρυμόνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας.

 

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας εξέδωσε, σήμερα, «πορτοκαλί συναγερμό» για επικίνδυνες βροχοπτώσεις σε 12 περιφέρειες: Σιλίστρα, Ντόμπριτς, Σούμεν, Βάρνα, Μπουργκάς, Γιάμπολ, Χάσκοβο, Κίρτζαλι, Σμόλιαν, Πλόβντιβ, Πάζαρτζικ και Μπλαγκόεβγκραντ.

Επίσης εκδόθηκε «κίτρινος συναγερμός» για πιθανές επικίνδυνες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις σε πέντε περιφέρειες: Βράτσα, Μοντάνα, Λόβετς, Σόφια, και για την πόλη της Σόφιας.

Οι περιφερειάρχες στη νοτιοδυτική Βουλγαρία ετοιμάζουν προτάσεις προς το υπουργικό συμβούλιο για την πρόληψη των πλημμυρών, δήλωσε η περιφερειάρχης του Πλέβεν, Ραλίτσα Ντόμπρεβα.