Ελλάς-Ρωσία….Συμμαχία;

Αίρεται όπως όλα δείχνουν το εμπάργκο των ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία και αυτό φαίνεται πως είναι το πρώτο “δώρο” του Β Πούτιν στον Έλληνα Πρωθυπουργό Α Τσίπρα..

Όπως τόνισε η δημοσιογράφος Γ. Χουλιάρα στην εκπομπή “Πίσω από τις λέξεις”, “το άλλο δώρο προς την Ελλάδα θα είναι η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος …λύνει και δένει στην Gazprom” Όπως εξήγησε η κ Χουλιάρα που εξειδικεύεται στα διεθνή θέματα “θα υπάρξει και νέα επίσκεψη του κ Τσίπρα, ο οποίος πιθανόν να συμμετέχει και σε παρέλαση στη Ρωσία, ενώ εάν δεν καταφέρει να παραστεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, θα τον εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας”. Πάντως όλα δείχνουν πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλές κινήσεις στον άξονα Ελλάδα-Ρωσία, καθώς το 2016 έχει οριστεί ώς έτος φιλίας και προσέγγισης των δύο χωρών, αφού συμπληρώνονται 1000 χρόνια παρουσίας της Ρωσίας στο Άγιο Όρος και προετοιμάζονται πολλές εκδηλώσεις.

Και το ΔΝΤ στη μέση

Καυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα σύμφωνα με την αναλύτρια Γιώτα Χουλιάρα καθώς από τις 17-19 Απριλίου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ασχοληθεί με την Ελλάδα και τη στάση του συνολικότερα απέναντί μας.

“Αυτό το διάστημα είναι κρίσιμο καθώς στις ΗΠΑ αλλά και στην ΕΕ ανησυχούν για την προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας, όπως και για το οικονομικό κόστος ενός πιθανού Grexit” τόνισε η κ Χουλιάρα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr