Αναχωρούν για να διαδηλώσουν την Πέμπτη στην Αθήνα οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής

Σε κεντρικές πλατείες πόλεων και χωριών της Χαλκιδικής συγκεντρώνονται σήμερα στις 7 το απόγευμα, μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να μεταβούν στην Αθήνα, όπου θα διαδηλώσουν, αύριο, υπέρ της συνέχισης της μεταλλευτικής δραστηριότητας και της εξόρυξης χρυσού και για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους.

Το πρωί της Πέμπτης, οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΠΕΝ) και από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία, με επίδοση ψηφισμάτων στην πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο κοινοβούλιο και στο ΥΠΟΙΚ. Η πορεία θα καταλήξει, στις πέντε αύριο το απόγευμα, στο Σύνταγμα, όπου οι διαδηλωτές προγραμματίζουν να παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ.

Απόψε, γύρω στις δέκα, τα λεωφορεία με τους διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στα διόδια των Μαλγάρων, όπου θα συναντηθούν και με διαδηλωτές που θα ξεκινήσουν νωρίτερα από το νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, με στόχο νωρίς το πρωί να βρίσκονται στα διόδια Αφιδνών.

«Εκτός από τη μετακίνηση με τα λεωφορεία που έχουμε κλείσει, αρκετοί θα έρθουν και με ΙΧ με τις οικογένειές τους και με μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων επιφανείας των μεταλλείων Κασσάνδρας, Γιώργος Χατζής.