Μαξίμου: Δεν παραβιάζουμε τις «κόκκινες γραμμές»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 15 Απρ 2015 - 18:36

Τελευταία Ενημέρωση: 18:36

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ.» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη. Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν».

 

Οπως σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές, «ορισμένοι, ωστόσο, υπερσυντηρητικοί κύκλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα. Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

 

«Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

 

Κορωνάκης: Οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

 

Πρέπει και οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «παιγνίδι εντυπώσεων σε μια σκληρή διαπραγμάτευση», τις συνεχείς αναφορές περί Grexit σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

 

«Ελπίζουμε σύντομα να λήξει η διαπραγμάτευση και όπως η κυβέρνηση τηρεί τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και φροντίζει να τηρεί και την εντολή του ελληνικού λαού, έτσι και οι εταίροι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δοθεί λύση στο αδιέξοδο για να προχωρήσει η χώρα, σεβόμενη τόσο τους κανόνες της ΕΕ, όσο, και κυρίως, την εντολή του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Κορωνάκης και πρόσθεσε:

 

«Η εντολή του ελληνικού λαού είναι οδηγός μας, οι προγραμματικές μας δηλώσεις είναι σε ισχύ και με αυτές θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα».