Ενταση στην Πανεπιστημίου – Οδομαχίες αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 Απρ 2015 - 16:17

Τελευταία Ενημέρωση: 16:17

Ενταση επικρατεί στην οδό Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια. Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν ομάδες αντιεξουσιαστών από την περιοχή της εισόδου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

 

Σύμφωνα με το Έθνος, οι ομάδες των κουκουλοφόρων επιχείρησαν να διεισδύσουν μέσα από τη συγκέντρωση πολιτών που αντιτίθενται στη λειτουργία των μεταλλείων της Χαλκιδικής, προκειμένου να πλησιάσουν στην είσοδο του ΕΚΠΑ, ωστόσο με έφοδο που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ πρόλαβαν να τους απωθήσουν.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει από το βράδυ της Τετάρτης την είσοδο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει στον πανεπιστημιακό χώρο που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 18 ημέρες.

 

Η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου έχει διακοπεί, λόγω της συγκέντρωσης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Χαλκιδικής, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής, που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού.

 

Από την πλατεία Συντάγματος αποχώρησαν νωρίτερα οι περίπου 4.000 μεταλλωρύχοι και τα μέλη των οικογενειών τους που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της συνέχισης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική.