Η Ευρώπη βγαίνει από τον αποπληθωρισμό, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 Απρ 2015 - 10:32

Τελευταία Ενημέρωση: 10:32

Στο οριακό 0,1% περιορίστηκε ο αποπληθωρισμός στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μετά από ένα τετράμηνο του δείκτη σε αρνητικό πρόσημο, την ώρα που η Ελλάδα είναι μακράν αρνητική πρωταγωνίστρια.

 

Στην οικονομία της χώρας μας καταγράφηκε αποπληθωρισμός -1,9% τον τρίτο μήνα του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

 

Στην ΕΕ αρνητικό πληθωρισμό εμφάνισαν συνολικά 12 κράτη μέλη ενώ τα υψηλότερα ποσοστά αποπληθωρισμού παρατηρήθηκαν μετά την Ελλάδα, στην Κύπρο (-1,4%), την Πολωνία (-1,2%), τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία (-1,1%).

 

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (0,9%), τη Ρουμανία (0,8%) και τη Σουηδία (0,7%).

 

Στην ευρωζώνη το Μάρτιο ο αποπληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -0,1% από -0,3% τον Φεβρουάριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ο πληθωρισμός ήταν στο 0,5%.

 

Στην ΕΕ ο αποπληθωρισμός διαμορφώθηκε επίσης την ίδια περίοδο από -0,3% σε -0,1%, ενώ πριν από ένα χρόνο είχε καταγραφεί πληθωρισμός 0,6%.

 

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός μειώθηκε σε τρία κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τρία και αυξήθηκε σε 22 κράτη μέλη.