Πανούσης: Δεν παραβιάστηκε το άσυλο στην Πρυτανεία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 Απρ 2015 - 08:29

Τελευταία Ενημέρωση: 08:29

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ότι παραβιάστηκε το πανεπιστημιακό άσυλο με την επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έδωσε τέλος στην κατάληψη.

 

Σε σημερινές του δηλώσεις στην πρωινή εκπομπή του MEGA, διερωτήθηκε «Πώς μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ελεύθερη διακίνηση ιδεών», εξηγώντας ότι μεταξύ των 49 συνολικά συλληφθέντων κατά τις 20 μέρες της κατάληψης, «αναζητούμε το έαν υπάρχει κάποιος φοιτητής».

 

Ο κ.Πανούσης διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Πολωνός υπήκοος διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων αλλά και οι δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, οι οποίοι, όπως είπε «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».

 

Αναφορικά με το κείμενο που δημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και με το οποίο τον καλούσε να παραιτηθεί, ο κ.Πανούσης σχολίασε: «Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.

 

Το κείμενο που «ανέβασε» ο κ.Διαμαντόπουλος ανήκει στο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και βουλευτής το αναδημοσίευσε, σημειώνοντας ότι πρόκειται «μία άποψη που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά».

 

Στο κείμενο του Δικτύου σημειώνεται ότι «τη μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και ανηλίκων, την αποφυλάκιση βαριά ασθενών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον κουκουλονόμο και το DNA, η κυβέρνηση διατάσσει την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Πρυτανείας, μια κατάληψη απολύτως ειρηνική και περιφρουρημένη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 14 ατόμων και στην παραπομπή τους σε δίκη.

 

Η κυβέρνηση διακινεί το επιχείρημα ότι διέπραξε την εισβολή γιατί ήταν αδύνατον να ψηφιστεί το νομοσχέδιο υπό καθεστώς ομηρίας της από τους καταληψίες! Και ψευδές και γελοίο… Γιατί απλώς τελεί σε ομηρία από τη Δεξιά, τους τηλεεισαγγελείς, «κυβερνητικούς εταίρους» και βεβαίως τον ίδιο τον ανεκδιήγητο υπουργό Δημόσιας Τάξης».

 

Πηγή: Έθνος