Έντονο το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το ενδιαφέρον πολλών διεθνών ΜΜΕ συγκέντρωσε σήμερα η έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής τα οποία με εκτενή ρεπορτάζ τους καλύπτουν την πολυπληθέστερη, μετά τη Μεταπολίτευση, δίκη τονίζοντας ότι εκτός από την ποινική της διαδρομή έχει ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- πολιτικές διαστάσεις.

 

«Ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής εν μέσω φόβων για αντίποινα και επιπτώσεις», τιτλοφορεί το δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph η οποία την χαρακτηρίζει ως «την πιο σημαντική και πολιτικά ευαίσθητη δίκη των τελευταίων 40 χρόνων». Η εφημερίδα φιλοξενεί μαρτυρίες του δημάρχου Κορυδαλλού αλλά και του δικηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα αλλά και της Βούλας Πατουλίδου. 

Για δίκη που θα καθορίσει την μοίρα της Χρυσής Αυγής, κάνουν λόγο οι New York Times, σημειώνοντας ότι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην ελληνική Βουλή σήμερα βγήκε από την αφάνεια κατά την κορύφωση της κρίσης χρέους της χώρας το 2012, διαμαρτυρόμενη κατά της λιτότητας και της αυξανόμενης εισροής μεταναστών. 

Στα αυστηρά μέτρα ασφάλειας για τη δίκη των 69 μελών της ΧΑ αναφέρεται η αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδα της Deutsche Welle που χαρακτηρίζει ως «μία από τις σημαντικότερες δίκες στην ιστορία της Ελλάδας». Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «η οργάνωση της ΧΑ είχε νεοναζιστικό πρόγραμμα και έμβλημα παρόμοιο με τη ναζιστική σβάστικα, ενώ τα μέλη της εξέφραζαν θαυμασμό για τον Χίτλερ».

 

Πηγή: Έθνος