Νέα τραγωδία στη Ρόδο με τέσσερις νεκρούς μετανάστες

έα τραγωδία με μετανάστες, λίγες ώρες μετά την εκατόμβη θυμάτων στα ανοιχτά της Λιβύης. Τέσσερις νεκροί ανάμεσά τους ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί, ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε ιστιοφόρο σκάφος με παράτυπους μετανάστες, o αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

 

Πολλοί μετανάστες έπεσαν στη θάλλασα για να βγουν στη στεριά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, 49 αλλοδαποί παρελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, 14 παραμένουν στη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενώ περίπου 30 περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρόδου.

 

Λιμενικοί μαζί με εθελοντές και τις αρχές έπεσαν στα κύματα για να σώσουν όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορούσαν. Λίγοι εξ αυτών φορούσαν σωσίβια και καλούσαν σε βοήθεια καθώς δεν ήξεραν να κολυμπούν.

 

Στο νησί σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών ο δουλέμπορος που τους μετέφερε τους εγκατέλειψε ανοιχτά της Ρόδου και έφυγε προς Τουρκία με γρήγορη φουσκωτή λέμβο ή Jet ski.

 

Σύμφωνα με το ΛΣ, στο έργο της διάσωσης μετείχαν πλωτό και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού αλλά και ιδιωτικά σκάφη.

 

Οι έρευνες συνεχίζονται από ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας και από ιδιώτη δύτη, ο οποίος διενεργεί έρευνα στο σημείο του ναυαγίου.

 

Πηγή: Η Ροδιακή