Μήνυμα Τσίπρα εντός και εκτός συνόρων: Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 Απρ 2015 - 09:38

Τελευταία Ενημέρωση: 09:38

Το μήνυμα ότι «η ελληνικη δημοκρατία δεν εκβιάζεται» έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και τόνισε ότι «αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό».

 

Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι «όσοι νομίζουν ότι μπρούν να εκβιάζουν την δημοκρατία και να διαρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι». Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση στηρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών όσο και την ανάγκη το κράτος να λειτουργεί αποτελασματικά και να έιναι κράτος δικαίου».

 

Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο σταδιακά.

 

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της η Αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους». Θέλουμε πρόσθεσε μία Αστυνομία που παράλληλα με την αποτελεσματικότητα θα είναι φιλική προς τους πολίτες και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα. Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στου νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα». O Αστυνομικός ασκεί ένα επικίνδυνο λειτούργημα και η ανταπόκριση στο καθήκον είναι σκληρή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος.

 

Πηγή: Ημερησία