Από 11 Μαϊου οι αιτήσεις χρηστών για «βραχιολάκι»

Από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι» για κατ’ οίκον περιορισμό, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

 

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του “βραχιολιού”, και από 11 Μαΐου θα αρχίσουν οι υποβολές αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το ‘βραχιολάκι’», είπε ο υπουργός, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

 

Διευκρίνισε ότι τα «βραχιολάκια» δεν αγοράζονται και ότι όταν τελειώσει η σύμβαση η εταιρεία θα τα πάρει πίσω.

 

Ανέφερε ακόμη ότι έχει γίνει ήδη η σχετική εκπαίδευση των δικαστών, οι οποίοι θα χειριστούν αυτό το σύστημα και «είμαστε απολύτως έτοιμοι για την έναρξη εφαρμογής του “βραχιολιού”».

 

Αν κάποιος δεν δεχθεί το «βραχιολάκι, «τότε το μέτρο της αλλαγής του τρόπου έκτισης σε κατ’ οίκον έκτιση δεν θα προχωρήσει», εξήγησε.

 

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν έχει πληροφορηθεί επίσημα για κάποια άρνηση του Σάββα Ξηρού σχετικά με το «βραχιολάκι».

 

Το «βραχιολάκι», σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά πάνω από 10 ισοβίτες, ωστόσο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου αυτού για τους ισοβίτες και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για μια θεσμική μεταρρύθμιση ώστε να καταστεί αυτό εφικτό.