Η σοκαριστική στιγμή που χτυπά η χιονοστιβάδα στο Εβερεστ

Τις σοκαριστικές στιγμές ορειβατών την ώρα που η χιονοστιβάδα έρχεται καταπάνω τους μετά τα 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ , κατέγραψε η κάμερα στο κράνος ενός εξ αυτών.

 

Το τρομακτικό βίντεο ανέβηκε στο YouTube από τον γερμανό ορειβάτη Γιοστ Κόμπους που δείχνει τους υπόλοιπους κατασκηνωτές στο Εβερεστ να βρίσκονται σε πανικό και τον Κόμπους να φωνάζει «η γη τρέμει», γελούσε νευρικά, ενώ ακούγονται και μερικά… «γαλλικά».

 

Οι ορειβάτες ουρλιάζουν και προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους για την χιονοστιβάδα που έρχεται, ενώ άλλοι προσπαθούν να καλυφθούν. Ωστόσο, το πυκνό χιόνι καταφθάνει με ταχύτητα και δύναμη.

 

Οι νεκροί από το φονικό σεισμό στο Νεπάλ αυξάνονται με δραματικό ρυθμό αυξάνεται και ο τραγικός απολογισμός φτάνει τους 3.218 νεκρούς και τους 6.538 τραυματίες.

 

Χιλιάδες απελπισμένοι κάτοικοι του Νεπάλ κουλουριάστηκαν κάτω από σκηνές και αναζήτησαν λίγα από τα ελάχιστα διαθέσιμα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ενώ οι αρχές πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες και άστεγους.
 

Άρρωστοι και τραυματίες κοιμήθηκαν στην ύπαιθρο στην πρωτεύουσα Κατμαντού, αδυνατώντας να βρουν κλίνες στα ανάστατα νοσοκομεία της πόλης. Χειρουργοί έστησαν ένα χώρο για εγχειρήσεις μέσα σε μια σκηνή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Κατμαντού.