Άρειος Πάγος: Σε δίκη 32 πρόσωπα για τις μίζες των υποβρυχίων

«Όχι» είπε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση των υποβρυχίων συνολικά 32 άτομα μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πολιτικά πρόσωπα.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός ήταν εκείνος ο οποίος ζήτησε την αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση «διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων» επι υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου. Ωστόσο, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε αντίθετη άποψη και έτσι δεν έγινε δεκτή αίτηση αναίρεσης. 

Αποτέλεσμα να παραπέμπονται οριστικά στο εδώλιο ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελο, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο μεσάζων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, ο Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, καθώς και ο Γιώργος Νικολάου και ο Πάνος Γερμανός.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν κατά περίπτωση για πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, που φέρεται να ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.