«Οχυρώνεται» η Βαλτιμόρη μετά το χάος

Φρούριο θυμίζει η Βαλτιμόρη, καθώς χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς και αστυνομικοί από άλλες περιοχής έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που συνδέονται με το θάνατο ενός μαύρου που τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία.

 

Στην πόλη έχει ανακοινωθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, που θα ισχύσει από απόψε και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, ενώ τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης άρχισαν σήμερα να καθαρίζουν τα συντρίμμια από τις ταραχές και τις φωτιές που ξέσπασαν μετά την κηδεία του 25χρονου Φρέντι Γκρέι.

Η δριμεία οσμή του καπνού γεμίζει τους δρόμους όπου συνεργεία της πυροσβεστικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε απόσταση μερικών τετραγώνων από τον τόπο της κηδείας του Φρέντι Γκρέι και επεκτάθηκαν σε μεγάλο τμήμα των φτωχογειτονιών της Δυτικής Βαλτιμόρης. Δεκαπέντε κτίρια και 144 οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 200 συλλήψεις, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως κατά τις χθεσινές ταραχές τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά. Καταστήματα, φαρμακεία και ένα εμπορικό κέντρο λεηλατήθηκαν και ταραχοποιοί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

 

Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ αφότου το Φέργκιουσον στο Μιζούρι συγκλονίστηκε στα τέλη του 2014 από πυροβολισμούς και εμπρησμούς.