Σαμαράς στο ΕΛΚ: Στηρίξτε την προσπάθεια της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 Απρ 2015 - 20:35

Τελευταία Ενημέρωση: 20:35

Επαφές και παρεμβάσεις στο εξωτερικό με στόχο να στηρίξει την εθνική προσπάθεια και να πείσει τους εταίρους να συμβάλλουν ώστε να επέλθει συμφωνία με την Αθήνα, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε το βράδυ σε κλειστή συνεδρίαση του ΕΛΚ στο Στρασβούργο σε ευρωβουλευτές όπου και επεσήμανε πως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει με θέρμη τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη.

 

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από όλους να στηρίξουν την Ελλάδα, πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η χώρα έχει κερδίσει επάξια το δικαίωμα για μια ευκαιρία.

 

«Δεν βρίσκομαι εδώ μόνο για να σας υπενθυμίσω τις οδυνηρές προσπάθειες και τις ακόμα πιο οδυνηρές θυσίες του Ελληνικού λαού, τα τελευταία χρόνια, για να επιτύχουν την δημοσιονομική προσαρμογή και τις τόσο απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Βρίσκομαι εδώ για να σας ζητήσω να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να διασφαλίσουμε ότι όλες αυτές οι θυσίες δεν θα αποδειχθούν μάταιες» θα τονίσει ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας την ανάγκη η χώρα να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της.

 

«Η αξιοπρέπεια μιας χώρας είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση και για την ελευθερία της και για την κοινωνική της συνοχή. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει την εξάρτησή της από δανεικά για μακρύ χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Αν αφήσουμε την Ελλάδα να συρθεί μακριά από την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό θα ήταν ολέθριο για την ίδια, αλλά θα ήταν και πολύ αρνητική εξέλιξη για την Ευρώπη στην οποία όλοι πιστεύουμε. Από την άλλη πλευρά, η σωτηρία της Ελλάδας θα αποτελέσει τεράστιο επίτευγμα για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό εγχείρημα. Θα δώσει ισχυρή αίσθηση ασφάλειας και δικαιοσύνης σε όλους τους Ευρωπαίους και θα ενισχύσει την πίστη στις κοινές τους προοπτικές», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

 

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο Τρίτη με τους κκ. Σουλτς και Φέρχοφσταντ ενώ την άλλη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

 

Πηγή: Έθνος