Χουντής: Δεν υπάρχουν λεφτά για το ΔΝΤ

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καταβάλει την δόση προς το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα, δήλωσε την
Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής.

 

«Δεν υπάρχουν τα λεφτά, δεν θα το πληρώσουμε. Δεν έχουμε αυτά τα χρήματα για το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα» δήλωσε στο Mega ο Ν. Χουντής. 

Ο Ν. Χουντής είπε οι δανειστές δεν μπορούν να συνεχίσουν την πολιτική της σταγόνας με την χρηματοδότηση της χώρας και ότι θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική της σταγόνας. Πάρε-δώσε, πάρε-δώσε συνέχεια και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα του χρέους. Με τον τίτλο αναδιάρθρωση θα γίνει η συζήτηση». 

Κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επίτευξη λύσης.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα πρέπει να καταβάλει συνολικά 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα, το οποία όμως δεν θα τα πληρώσει γιατί δεν τα έχει.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε «παράλογες απαιτήσειςόπως ο ΦΠΑ, το ασφαλιστικό και το εργασιακό και κάλεσε τους δανειστές να υποχωρήσουν, όπως το έκανε η κυβέρνηση.

Η κεντρική επιτροπή ενέκρινε την διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης, που επιδιώκει συμφωνία η οποία θα προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, όχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση του χρέους και ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα.

 

Αποκλεισμένη από τις αγορές και με την εναπομένουσα δόση των 7,2 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ κλειδωμένη λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, η Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού για να ανταποκριθεί στις εσωτερικές και τις εξωτερικές της ανάγκες, γράφει το Reuters.