Τέταρτη νύχτα ταραχών στη βόρεια Γαλλία

Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Τουρκουάν της βόρειας Γαλλίας, ύστερα από τρεις νύχτες ταραχών αστικής βίας που ξέσπασαν μετά τον θάνατο σε ατύχημα ενός ανθρώπου ο οποίος διώκετο από την αστυνομία, σύμφωνα με τις αρχές.

 

Όπως τις προηγούμενες νύχτες, και χθες σημειώθηκαν εμπρησμοί σε αυτοκίνητα. Οι συλλήψεις έγιναν σε υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης, η οποία πλήττεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας.

 

Μεγάλη αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί στη συνοικία. Σχεδόν 150 αστυνομικοί με την υποστήριξη ελικοπτέρου που περιπολούσαν για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης δέχτηκαν προκλήσεις, όπως και ρίψεις τούβλων.

 

Τα βίαια επεισόδια άρχισαν μετά τον θάνατο το βράδυ της Δευτέρας στην Τουρκουάν ενός οδηγού, ο οποίος προσπαθώντας να διαφύγει από τον αστυνομικό έλεγχο, προσέκρουσε το αυτοκίνητό του σε δέντρο, τραυματίζοντας επίσης τους δύο συνεπιβαίνοντες στο όχημα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

 

Χθες, ο εισαγγελέας της γειτονικής πόλης Λιλ, Φρεντερίκ Φεβρ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι αστυνομικοί «ουδεμία εμπλοκή είχαν» στο ατύχημα αυτό.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, η αστυνομία καταδίωξε το αυτοκίνητο, το οποίο είχε παραβιάσει κόκκινο φανάρι. Η αστυνομία στη συνέχεια φέρεται να έχασε από την ορατότητά της το αυτοκίνητο, το οποίο βρήκε τυχαία στη στροφή ενός δρόμου.