Βροχές από το απόγευμα της Τετάρτης

Επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΜΥ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

 

Αίθριο καιρό περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά αίθριο καιρό περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και τη νύχτα θα ενισχυθούν στα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία όμως στις βορειότερες περιοχές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 18-06-2015
Καιρός: βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κατά περιόδους στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.