Πανελλαδικές: Πτώση των βάσεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Καθοδική πορεία των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία δείχνουν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

 

Νωρίτερα, σε όλα τα λύκεια της χώρας αναρτήθηκαν οι και βαθμολογίες των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας(http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

 

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά.

 

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται αύριο, με την εξέταση των Γερμανικών και των Ιταλικών. Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

 

Από το Υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου, να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα.

 

Όσον αφορά τους βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης 25 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ της χώρας.

 

Και μετά… μηχανογραφικό

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων, οι υποψήφιοι βρίσκονται με τα κομπιουτεράκια στα χέρια υπολογίζοντας τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει και πλέον επικεντρώνονται στο να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό δελτίο.

 

Οι υποψήφοι μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://exams.it.minedu.gov.gr.

 

Εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς αλλά και της κατάθεσης του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι μετεγγραφές σε σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους θα είναι δυσκολότερες από ποτέ, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, το οποίο περιλαμβάνει και ρύθμιση για τις μετεγγραφές, θα υπάρξει μοριοδότηση με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

 

Αναλυτικά τα βαθμολογικά στοιχεία