Μένουμε Ευρώπη: Γέμισε η πλατεία Συντάγματος

Κατέκλυεσε την πλατεία Συντάγματος το πλήθος των συγκεντρωμένων στο αποψινό συλλαλητήριο υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ. Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ελλάδα», για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο «ναι» ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Κλειστή είναι η οδός Αμαλίας και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

 

Στη συγκέντρωση δίνουν το παρών βουλευτές και πρώην υπουργοί, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσωπικότητες των γραμμάτων και καλλιτέχνες.

 

«Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες» αναφέρουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης στο Facebook.

 

Μεταξύ εκείνουν που συμμετέχουν στη σημερινή εκδήλωση είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Αδωνις Γεωργιάδης, και Κωστής Χατζηδάκης.

 

Παρών στη συγκέντρωση και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να πουν «όχι στο όχι» και να μην υποκύψουν στο κίνδυνο του διχασμού.

 

«Μένουμε Ευρώπη» είπαν το απόγευμα και στη Λάρισα εκατοντάδες Λαρισαίοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν υπό βροχήν, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι συγκεντρωθέντες στάθηκαν επί ώρα στην πλατεία με ομπρέλες και σφυρίχτρες, δηλώνοντας την επιθυμία τους για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

 

Χθες πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των υποστηρικτών του «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις, παρέστησαν περίπου 25.000 πολίτες.