Με αλφαβητική σειρά οι συνταξιούχοι στις τράπεζες

Ουρές έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

 

Η ταλαιπωρία τους έχει αυξηθεί μετά την απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα, σύμφωνα με την οποία οι τρεις εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -Εθνική, Alpha και Eurobank- θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω. Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.

 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Mega από τα υποκαταστήματα που εξυπηρετούν τους συνταξιούχους, εξυπηρετούνται όλοι οι συνταξιούχοι που έχουν προλέχθει από νωρίς, ανεξάρτητα από το γράμμα από το οποίο ξεκινά το επώνυμό τους. 

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, επιβεβαίωσε ότι πολλά ήταν τα αιτήματα κατάργησης της αλφαβητικής σειράς προσέλευσης στις τράπεζες.

 

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί γιατί υπάρχει φόβος μεγάλης προσέλευσης στις τράπεζες και η αλφαβητική σειρά πρέπει να διατηρηθεί.

 

Θεωρείται πάντως ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των διευθυντών των υποκαταστημάτων να εξυπηρετήσουν κατ’ εξαίρεση κάποιον συνταξιούχο που κρίνεται ότι είναι πολύ ταλαιπωρημένος ή ότι αναμένει πάρα πολύ ώρα.

 

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

 

Όλη η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στο site της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr). Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατείας 181818 είναι στη διάθεση του κοινού.