Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας των συνταξιούχων για τα 120 ευρώ

Ουρές σχηματίζουν και σήμερα οι συνταξιούχοι στα υποκαταστήματα των τραπεζών που έχουν ανοίξει για να τους εξυπηρετήσουν στη χορήγηση των 120 ευρώ.

 

Οι περισσότεροι προσήλθαν την χθεσινή μέρα και για σήμερα προβλέπεται η εικόνα να είναι κάπως καλύτερη ωστόσο και σήμερα αναμένονται αρκετοί συνταξιούχοι ενώ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για εξυπηρέτηση με αλφαβητική σειρά -που εφαρμόστηκε μόνο εν μέρει χθες- σήμερα επρόκειτο να εξυπηρετηθούν δικαιούχοι των οποίων το επίθετο αρχίζει με Κ-Μ.

Η πρώτη μέρα που άνοιξαν οι τράπεζες για τους συνταξιούχους, μετά την αιφνιδιαστική επιβολή των ελέγχων κίνησης κεφαλαίων, ήταν μια μέρα ντροπής που όλοι θα ήθελαν κάποτε να ξεχάσουν. Οι απόμαχοι της ζωής συνωστίζονταν έξω από τα κλειστά ρολά από νωρίς τα ξημερώματα, στις 4 το πρωί ή ακόμη και από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το Εθνος χθες οι τράπεζες εξυπηρέτησαν περισσότερους από 300.000 συνταξιούχους, οι οποίοι έλαβαν 120 ευρώ έναντι της σύνταξης Ιουλίου ενώ οι πληρωμές προσέγγισαν τα 40 εκατ. ευρώ.

 

Στη Θεσσαλονίκη, ήδη αρκετοί συνταξιούχοι έχουν προσέλθει από τις πρώτες πρωινές ώρες ανυπομονώντας να πάρουν χρήματα ώστε να αγοράσουν είδη ανάγκης.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, η αγορά έχει νεκρώσει ενώ πολλά μαγαζιά σκέφτονται να δώσουν άδεια άνευ αποδοχών στο προσωπικό τους γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.