Σύνοδο Κορυφής συζήτησαν Μέρκελ – Ολάντ

Τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είχαν το βράδυ της Κυριακής η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ.

 

Την επικοινωνία των δύο ηγετών γνωστοποίησε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν ότι το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματοςπρέπει να γίνει σεβαστό. 

«Μέρκελ και Ολάντα θέλουν μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης την Τρίτη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. 

Με τον Γάλλο πρόεδρο συνομίλησε μετά το αποτέλεσμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή. 

Την Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος θα έχουν συνάντηση στο Παρίσι με θέμα την Ελλάδα. Η ανακοίνωση της συνάντησης των δύο ηγετών από την γαλλική προεδρία έγινε ελάχιστα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

 

Η συνάντηση αυτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων «εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για να συμβάλουν σε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

 

Μέρκελ και Ολάντ θα αποτιμήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και θα συζητήσουν όλα τα ενδεχόμενα που ανοίγονται πλέον, ενώ στο τραπέζι, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, θα πέσει και το ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος.