Βερολίνο: Πρόωρο να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

H πόρτα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα είναι ανοιχτή, αλλά ακόμη δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, δηλώνει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

 

«Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της το ξεκάθαρο ”όχι” και το σέβεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι και μετά το δημοψήφισμα η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοιχτή.

 

«Ωστόσο, υπό το φως της απόφασης των Ελλήνων πολιτών, οι συνθήκες για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν πληρούνται ακόμη» σημείωσε ο Ζάιμπερτ, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει αναμονή για τις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς και αναφέροντας παράλληλα ότι το κούρεμα του χρέους είναι εκτός ατζέντας για το Βερολίνο.

 

Τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει ώστε να συνεχίσει να ισχύει αυτό.

 

Ερωτηθείς για την παραίτηση Βαρουφάκη, ο Στ. Ζάιμπερτ απάντησε ότι οι θέσεις και όχι τα πρόσωπα που τις υπηρετούν είναι αυτό που έχει σημασία για την Γερμανία.