Ντράγκι: Στήριξη των ελληνικών τραπεζών μέχρι την Κυριακή

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι,  διαβεβαίωσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών μέχρι την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την Κυριακής, όπως αποκάλυψε η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

 

Ειδικότερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφερόμενη στη δράση της ΕΚΤ, υπογράμμισε ότι ο Ντράγκι, διαβεβαίωσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών μέχρι την έκτακτη σύνοδο της Ε.Ε. την Κυριακής.

Η  Μέρκελ ανέφερε ότι «δεν είναι υπερβολικά αισιόδοξη» αναφορικά με μια λύση για την Ελλάδα την Κυριακή, όμως η σύνοδος συγκλήθηκε διότι «θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη».

To Bloomberg

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες, εφόσον υπάρξει στο τραπέζι ένα προσχέδιο συμφωνίας, επισημαίνουν γαλλικές τραπεζικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, Γάλλοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασίας ενός νέου προγράμματος βοήθειας.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το πρόγραμμα – γέφυρα, για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, καθίσταται εφικτό, μόνο εφόσον καταρτιστεί ένα πλήρες πρόγραμμα βοήθειας.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αναθεωρήσει το ύψος του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, το οποίο παραμένει παγωμένο στα 89 δισ. ευρώ.