Ουρές και σήμερα στις τράπεζες

Με την τραπεζική αργία να έχει παραταθεί έως την Τετάρτη το βράδυ, ατελείωτες ουρές συνεχίζουν να σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες. 

 

Όσοι έχουν κάρτα βρίσκονται στα ΑΤΜ για να πάρουν τελικά στα χέρια τους 50 ευρώ καθώς τα περισσότερα ΑΤΜ έχουν στεγνώσει από 20ευρα και άρα σχεδόν κανείς δεν μπορεί να σηκώσει 60 ευρώ. 

Οι τράπεζες εξυπηρετούν μόνο τους συνταξιούχους για την ανάληψη των 120 ευρώ και τις αιτήσεις τους για την κάρτα αναλήψεων.

Εν τω μεταξύ, τα ίδια τραπεζικά καταστήματα που λειτουργούσαν και χθες λειτουργούν και σήμερα για την παροχή ακριβώς των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών που ίσχυαν με βάση την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα με υπουργική απόφαση παρατάθηκε μέχρι την Τετάρτη το βράδυ η τραπεζική αργία, εν αναμονή της σύνταξης και δημοσιοποίησης της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι όσοι από τους συνταξιούχους έχουν ήδη προσέλθει για να πάρουν τα 120 ευρώ στα τραπεζικά καταστήματα δεν μπορούν σήμερα και αύριο να περάσουν από τα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να λάβουν επιπλέον 120 ευρώ από την σύνταξη τους.

Η νέα ΠΝΠ θα διευκρινίζει όλα τα σχετικά με την καταβολή των συντάξεων και τις προσφερόμενες υπηρεσίες από το τραπεζικό σύστημα.