Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ολοκληρώθηκε πριν τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και για το ελληνικό αίτημα βοήθειας προς τον ESM.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε λίγο πριν τις 21.00 το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για το σύνολο των επαφών που είχε τόσο χθες όσο και σήμερα με Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο καθώς και για το ελληνικό αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας μέσω ESM το οποίο κατατέθηκε σήμερα.

 

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει αναλυτικά αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με στόχο όπως είπε, έναν «έντιμο συμβιβασμό».

 

«Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτή είναι η προσπάθειά μας για βιώσιμη λύση κι έξοδο από την κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα που συνέβησαν σήμερα.

 

Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην παραίνεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες, καθώς και στην τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού ότι η σημερινή πρόταση της Ελλάδος είναι «ισορροπημένη».

 

Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, ώστε να τον ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Κατόπιν, για τον ίδιο λόγο, θα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

 

«Προσπαθούμε και ο πρωθυπουργός και εμείς να πετύχουμε συμφωνία πολύ πριν την Κυριακή. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντησή του, με τον Αλέξη Τσίπρα.