Θερινές εκπτώσεις από την Δευτέρα 13 Ιουλίου

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι “παρά το διαρκώς επιδεινούμενο κλίμα, το κλείσιμο των Τραπεζών και τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, η ΕΣΕΕ και ο εμπορικός κόσμος της χώρας πρέπει να εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε το καθημερινό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς”.

 

Η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών.

 

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, θα πρέπει να αναγράφεται η παλαιά αλλά και η νέα μειωμένη τιμή των αγαθών και υπηρεσιών. Επίσης εάν υπάρχει έκπτωση πάνω από 60% θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος.

 

Εάν κάποιος επιχειρηματίας παραβεί τους κανόνες κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Εάν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή 19 Ιουλίου.