Συναγωνίζονται στις ψεύτικες παροχές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο πιο πολλά απίστευτα βλέπουμε να υπόσχονται τα δύο κόμματα εξουσίας. Πλέον, δεν μιλάμε για λαγούς με πετραχήλια, αλλά για πολύ πιο εξωφρενικές υποσχέσεις. Ο Τσίπρας με την Αχτσιόγλου υπόσχονται μετά τις εκλογές να δημιουργήσουν 500.000 νέες θέσεις εργασίας με υψηλή αμοιβή. Φυσικά πρόκειται για μια εξωφρενική υπόσχεση που έχει αποκλειστικά προεκλογικό χαρακτήρα. Αν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα το είχε ήδη κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το μόνο που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να αυξηθεί ο υποκατώτατος μισθός και αυτό έγινε με τρόπο που τελικά γύρισε μπούμερανγκ και η αύξηση ήταν πλασματική.

Φυσικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει πίσω και υπόσχεται εξίσου υπερφίαλα και εκτός πραγματικότητας εξαγγελίες. Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο σημείο να υπόσχεται ανάπτυξη 4% τη στιγμή που καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη επιβράδυνση της οικονομίας. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου ευθεία προσβολή της νοημοσύνης του Έλληνα πολίτη.

Και τα δύο κόμματα αντί να προτείνουν απλές λύσεις προτιμούν να “δουλεύουν” τους ψηφοφόρους και να ταΐζουν σανό ακολουθώντας πολιτικές πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών. Μετά το μνημόνιο και την κρίση θα έπρεπε τα κόμματα να έχουν καταλάβει ότι ο λαός πλέον είναι περισσότερο υποψιασμένος και όποιος τον κοροϊδεύει, τον τιμωρεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο οποίος με το “λεφτά υπάρχουν” πήρε πάνω από 40% και όταν αποκαλύφθηκε η πολιτική απάτη, ο λαός καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Ο κόσμος περιμένει, μάταια, να ακούσει τα κόμματα να μιλούν για εφικτές λύσεις στην ανάπτυξη και την οικονομία, για την ανεργία, τις τράπεζες, τα capital controls, τη φορολογία και το χρέος. Αντιθέτως, βλέπουν τα κόμματα να συναγωνίζονται στο ποιος θα υποσχεθεί τα πιο απίστευτα πράγματα. Οι ψηφοφόροι την ώρα της κάλπης πρέπει να σκεφθούν ποιος τους κορόιδεψε και ποιος τους μίλησε ειλικρινά και να ψηφίσουν κατάλληλα, ώστε να μην θεωρηθούν συνένοχοι σε αυτά που πρόκειται να συμβούν…