Για την ΕΒΖ βρέθηκαν λεφτά, για τους αγρότες;

Τί γίνεται με τα ανεξόφλητα δάνεια των αγροτών προς την Αγροτική Τράπεζα που θα έπρεπε να διαγραφούν, αλλά αντίθετα εκχωρούνται παράνομα στις ΔΟΥ και στην Πειραιώς και τα σπίτια τους και τα χωράφια τους κινδυνεύουν με κατάσχεση;

Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την απόδοση 300 εκ. ευρώ στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αρκεί να πιάσουν τόπο και να δοθούν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.Ομως, η πολιτική αυτή πρέπει να εφαρμοστεί για όλους όσους αδικήθηκαν από την αρπαγή αποθεμάτων που κανονικά ανήκουν σε όσους δουλεύουν, ποτίζοντας με τον ιδρώτα τους τη γη, τη θάλασσα και το βιος στην Ελλάδα. 

Η προσπάθειά μας να έρθουμε σε επαφή με τους εκπροσώπους (υπαλλήλους;) της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας δεν ευδοκίμησε. Το μόνο που θέλαμε να τους ρωτήσουμε είναι τί γίνονται τα ανεξόφλητα δάνεια προς την ΑΤΕbank. Την απάντηση τη γνωρίζουμε. Οι υπάλληλοι ουσιαστικά έχουν γίνει υπάλληλοι της Πειραιώς και υποχρεώνουν τους δανειολήπτες να καταθέτουν τις δόσεις των δανείων στην Πειραιώς. Αυτή είναι η πρώτη πρακτική. Η δεύτερη πρακτική και ακόμη πιο ύπουλη είναι να μαθαίνουν ξαφνικά οι δανειολήπτες ότι ότι χρωστούσαν στην ΑΤΕ το χρωστάνε τώρα στη ΔΟΥ, όπου υπάγονται. Στην ΔΟυ, δηλαδή στην εφορία που σημαίνει στο κράτος και αυτό αποδεικνύει ότι κράτος και τράπεζες είναι ένα την ώρα του οικονομικού στραγγαλισμού του πολίτη. 

 

Ολες αυτές οι πρακτικές προέκυτψαν επί μνημονιακών κυβερνήσεων και συνεχίζονται επί κυβέρνησης του λαού. 

 

Στην πραγματικότητα, τα χρέη έπρεπε να διαγραφούν διότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει δανειστής, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αγροτική Τράπεζα, γιατί να υπάρχει οφειλέτης; 

 

Ομως, στην περίπτωση της Ελλάδας, δυστυχώς συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Αντί να κερδίσει ο πολίτης μέσω του κράτους, το κράτος χαρίζει μια κρατική τράπεζα -με όλα τα ασημικά της χώρας σε γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, πρωτογενή παραγωγή) σε μια άλλη που όχι μόνο αποκρατικοποίήθηκε αλλά αφελληνίστηκε και εκείνη με τη σειρά της μέσω της αρπαγής χρημάτων από τους αγρότες παρουσιάζει προγράμματα δανειοδότησης νέων αγροτών για να παρασύρει και εκείνους στην παγίδα της υπερτοκογλυφίας, δανείζοντας τους με ξένα λεφτά. 

 

Επιπλέον, τα κόκκινα δάνεια προς την Αγροτική πρασινίζουν όταν πλέον οι αγρότες καταθέτουν τις δόσεις τους σε λογαριασμούς στην Πειραιώς και εκείνη με τη σειρά της παρουσιάζει πλασματικά στοιχεία περί κερδοφορίας χάρη σε δήθεν πράσινα δάνεια που στην ουσία είναι αποτέλεσμα εκβιασμού μέσω του μπάχαλου από την Πειραιώς προς τους δανειολήπτες που ασχολούνται με τη γεωργία, την αλιεία, την κτηνοτροφία. 

 

Τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια της «κακής» ΑΤΕ εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 950 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς των τραπεζών.

 

Ο στραγγαλισμός του εισοδήματος των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων κινείται στην κατεύθυνση του γενικότερου οικονομικού στραγγαλισμού του ελληνικού λαού μέσω της υπερχρέωσης και της υπερφορολόγησης. Οσο η κατάσταση διαιωνίζεται, οι τιμές της ντομάτας στα ράφια των σούπερμαρκετ θα παραμένουν πιο υψηλές ακόμη κι από εκείνες σε σούπερμαρκετ στη Γερμανία κι ας παράχθηκε η ντομάτα σε ένα χωράφι που απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το σούπερμαρκετ.

 

Επιπλέον, η ερήμωση της υπαίθρου θα συνεχιστεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή της χώρας και για την παρατεινόμενη ανθρωπιστική κρίση.

 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ζητεί το αυτονόητο: Να προχωρήσιε η κυβέρνηση σε πολιτική στήριξης των χρεωμένων αγροτών που αδίκως χρωστάνε, προχωρώντας σε εκκαθάριση όλων των οφειλών από παράνομους όρους και επιβαρύνσεις στις δανειακές συμβάσεις, και παράλληλα να τιμωρήσει όσους διασπάθισαν τα κοινοτικά κονδύλια και όχι να βάζει το λαό να πληρώσει και τα πρόστιμα για τη διασπάθιση των κοινοτικών κονδυλίων. Επίσης, στην περίπτωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πρέπει να αναζητηθούν όσοι απαξίωσαν εσκεμμένα τη βιομηχανία, όταν έτρωγαν από τα αποθέματά της σαν τους Pacman είτε ήταν πρασινοφρουροί είτε γαλαζοφρουροί, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και η περιουσία τους να αποδοθεί στο Δημόσιο.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr