Η κοροϊδία έγινε επάγγελμα των πολιτικών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η κοροϊδία αποδεικνύεται εθνικό σπορ των Ελλήνων πολιτικών, στην οποία δεν έχουν αντίπαλο και κατέχουν πολλαπλές διακρίσεις. Όλοι θυμόμαστε την ξεδιάντροπη βάφτιση της τρόικας ως θεσμούς και το μνημόνιο ως συμφωνία ή πρόγραμμα. Οι πολιτικοί δεν διστάζουν να κοροϊδέψουν κατάμουτρα τους πολίτες, οι οποίοι μες την απόγνωση της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχεια πέφτουν ως εύκολο θύμα στην παγίδα. Οι πολιτικοί λειτουργούν ως απατεώνες που συστηματικά εξαπατούν τον κόσμο για να εκλέγονται οι ίδιοι και να ζουν πλουσιοπάροχα με τις υψηλές αποζημιώσεις που λαμβάνουν από το κράτος, δηλαδή από τη φορολογία που προέρχεται από το υστέρημα των φορολογουμένων.

Μόνο ως αναμενόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί η πολιτική αναισχυντία των παροχών που χαρίζει ο Τσίπρας στους απελπισμένους Έλληνες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση όσο κάνεις άλλος. Και οι τριακόσιοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα αυτό, καθώς ακόμη και να δεν ψηφίζεις κάτι δεν έχει νόημα αν δεν το καταγγέλεις συνεχώς. Έτσι είδαμε να αναθεωρούν για το 2019 τα πλεονάσματα πάνω κι από τα όρια λεηλασίας που είχαν καθορίσει στον προϋπολογισμό που σημαίνει υπέρβαση των αντιλαϊκών στόχων κατά επιπλέον 1,14 δισ. ευρώ σημαίνει υπέρβαση των αντιλαϊκών στόχων κατά επιπλέον 1,14 δισ. Ευρώ. Όσα ακριβώς είναι τα “θετικά” μέτρα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας για το 2019! Άρα στην ουσία από τα ”θετικά” μέτρα δεν πρόκειται τίποτα να μπει στην τσέπη του πολίτη. Η Νέα Δημοκρατία δεν ενημερώνει τους πολίτες για το “δούλεμα” της κυβέρνησης, αφού και η ίδια έκανε και θα κάνει παρόμοια κόλπα.

Η χώρα δεν χρειάζεται τα παραδοσιακά κόμματα και επαγγελματίες πολιτικούς για να την σώσουν. Χρειάζεται έντιμους ανθρώπους χωρίς παρελθόν, με καθαρό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον. Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν.