Κ. Χαϊδούτης στο Radio1d.gr: «Ζητάμε τη μέριμνα του υπουργού»

«Ο υπουργός χρειάζεται να σκύψει πάνω στις προτάσεις μας και να τις λάβει υπόψη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Radio1d.gr, στην εκπομπή «Όλα στη φόρα» του Ντην Βουλκίδη και της Βάσιας Μπάρμπα. Ζητάμε τη μέριμνα του υπουργού.

Και συνέχισε: «Ελπίζω κάποιες απ’ τις προτάσεις μας να γίνουν δεκτές απ’ το υπουργείο, αλλιώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα οδηγηθούν στο να καταθέσουν τα κλειδιά των ακινήτων τους στο υπουργείο, μη μπορώντας να πληρώσουν τους φόρους. Θα πρέπει να καταβάλλεται μόνο 50% φόρος για ακίνητα τα οποία είναι ξενοίκιαστα πάνω από ένα χρονικό διάστημα».

«Μεγάλη πληγή» χαρακτήρησε ο πρόεδρος τις ενοικιάσεις στη χώρα μας, καθώς «κάποιοι δεν εισπράττουν καθόλου ενοίκια, επειδή έχουν δύστροπους μισθωτές, ενώ άλλοι δεν εισπράττουν καν, επειδή έχουν ακίνητα ξενοίκιαστα».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΙΑΘ πρότεινε την αύξηση του συντελεστή παλαιότητας. Επίσης, ισχυρίστηκε πως: «Το ζητούμενο δεν είναι να αποκτήσει το δημόσιο παραπάνω ακίνητα, γιατί έτσι κι αλλιώς έχει ήδη έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων, τον οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί.»

Τέλος, προσέθεσε: «Αν δεν αλλάξει το φορολογικό καθεστώς, η ακίνητη ιδιοκτησία θα εκλείψει. Η απόκτηση ακινήτων θα είναι πια αδιανόητη, και αυτοί που είναι ήδη κάτοχοι, θα χάσουν τις ιδιοκτησίες τους. Με αυτό το φορολογικό καθεστώς που ισχύει, δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη.»

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr